مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/10/29

آشنایی با خواص بی نظیر پنیر سیاهمزگی؛ سوغات خوشمزه گیلان



پنیر سیاهمزگی با شیر بز, پنیر سیاهمزگی گیلان, خواص پنیر سیاهمزگی

فواید پنیر سیاهمزگی

 

همه چیز درباره پنیر سیامزگی و خواص بی‌نظیر این پنیر با شیر بز

پنیر سیاهمزگی سوغاتی روستای سیاهمزگی استان گیلان است که به طور محلی با شیر بز تهیه می شود به همین دلیل نسبت به پنیرهایی که با شیر گاو تهیه می شوند پروتئین بیشتری داشته و هضم راحت تری دارد. 

سیاهمزگی منطقه ای بزرگ و نامدار در 17 کیلومتری جنوب غرب شهرستان شفت از توابع استان گیلان است. یکی از محصولات ارگانیک ویژه دامی و فرآوری شد این منطقه پنیر سیاهمزگی است.

 

پنیر ارگانیک سیاهمزگی کم نظیر ترین پنیر ایرانی از نظر طعم و مزه است که قابلیت رقابت با پنیرهای ارگانیک دنیا در سطح جهان را دارید. این پنیر ارگانیک به صورت سنتی در روستاهای منطقه سیاهمزگی تولید می شود و یکی از بهترین سوغاتی های گیلان به خصوص شهرستان شفت به حساب می آید. 

 

پنیر سیاهمزگی چیست؟

پنیر سیاهمزگی یا پنیر سیامزگی یک پنیر خوشمزه محلی است که نامش را از روستانی سیاهمزگی از توابع شفت استان گلستان گرفته است. پنیر سیاهمزگی گیلان از شیر بز یا شیر گوسفند تهیه می شود بدون این که خامه شیر گرفته شده باشد. 

به دلیل تهیه پنیر سیامزگی از شیر کامل ، این پنیر طعم و عطر بسیار با کیفیتی دارد که قابل مقایسه با پنیر های خارجی است. 

 

طعم پنیر سیاهمزگی گیلان ، نمکی ، تند و تیز است و بافتی نیمه سخت مانند پنیر کوزه یا پنیر خیکی آذربایجان دارد.

از پنیر سیاهمزگی میتوانید برای صبحانه همراه گردو استفاده کنید یا پنیر را خرد کنید و در ترکیب سالاد یا تارت سبزیجات به کار ببرید.

 

پنیر سیاهمزگی گیلان در قدیم به صورت سنتی در پوست گوسفند قرار می گرفته است تا دوره رسیدگی اش را طی کند.

پنیر سیامزگی امروزه به دلیل محبوبیتی که پیدا کرده است تبدیل به یکی از سوغاتی های معروف استان گیلان شده ، این پنیر نیاز به 3 ماه استراحت برای رسیدن دارد بنابراین جزو پنیرهای تازه محسوب نمی شود و همین مدت زمان استراحت باعث شده طعم پنیر سیاهمزگی گیلان تند و تیز شود.

 

فواید پنیر سیاهمزگی, پنیر سیاهمزگی چیست, مزایای پنیر سیاهمزگی

مزایای تولید پنیر سیاهمزگی با شیر بز

 

مزایای تولید پنیر سیاهمزگی با شیر بز

تولید پنیر سیاهمزگی با شیر بز باعث می شود که پروتئین موجود در پنیر و واد معدنی از جمله کلسیم ، فسفر ، مس ، روی ، پتاسیم و منیزیم راحت تر هضم و جذب شود. 

پنیر سیاهمزگی محتوای چربی و کالری بالایی دارد بنابراین باید به صورت متعادل مصرف شود و برای استفاده روزانه گزینه مناسبی نیست. 

 

ارزش غذایی بالاتر شیر بز

شیر بز نسبت به شیر گاو ارزش غذایی بالاتری دارد ، راحت تر هضم می شود ، برای عضله سازی و افزایش استحکام استخوان ها مناسب تر است و مواد آلرژی زایی که باعث ایجاد التهاب می شوند در آن کمتر است. 

مقدار زیاد مواد مغذی در شیر بز باعث شده است که این شیر از نظر ارزش غذایی شباهت زیادی به شیر مادر داشته باشد و توصیه می شود که بعد از اتمام دوره شیردهی ، به کودکان شیر بز داده شود. 

 

هضم راحت تر شیر بز

مقدار چربی شیر بز و شیر گاو مشابه است ولی اندازه مولکولهای چربی در شیر بز کوچکتر است و هضم آن برای بدن راحت تر می شود. مقدار لاکتوز در شیر بز کمتر است و گزینه ای مناسب برای افرادی است که به لاکتوز حساسیت دارند. از سویی دیگر پروتئین موجود در شیر بز کمک میکند که هضم راحت تری داشته باشید. 

 

خواص پنیر سیاهمزگی, پنیر سیامزگی, پنیر سیاه مزگی

پنیر سیاهمزگی یا پنیر بز سوغات گیلان

 

عضله سازی بیشتر با پنیر سیاهمزگی بز

مقدار پروتئین موجود پنیر سیاهمزگی بز بیشتر از پنیر تهیه شده با شیر گاو است و درصد بالاتر اسیدهای آمینه موجود در آن به حفظ بافت عضلات و استحکام بیشتر استخوان ها کمک میکند و منبع پروتئینی مناسب برای ورزشکاران و گیاهخواران محصوب می شود. 

 

بهبود تراکم استخوان با پنیر سیاهمزگی بز

مقدار کلسیم و فسفر اسیدهای چرب موجود در شیر بز بیشتر است و یک وعده شیر بز 33 درصد کلسیم مورد نیاز روزانه را تامین میکند. مصرف پنیر سیاهمزگی شیر بز به استحکام بیشتر استخوان ها کمک میکند و برای مینرالیزاسیون و استخوان سازی درون غشایی  و ترمیم بافت های استخوانی لازم است. 

 

آلرژی زایی کمتر پنیر سیامزگی بز

پنیز سیامزگی شیر بز برای افرادی که تحمل لاکتوز موجود در پنیرهای دیگر را ندارند مناسب است. برخی افراد به پروتئین  کازئین A1 موجود در شیر گاو حساسیت دارند که در کودکان میتواند منجر به سندرم روده تحریک پذیر ، کرون و کم خونی شود.  شیر بز حاوی پروتئین کازئین A2 است که اثرات التهابی ندارد و بدون نگرانی از بروز حساسیت می توانید برای مصرف روزانه کودکان از آن استفاده کنید. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی